print Energifordeling pr stk

Chokoladetærte med pistacie-pralineknas

Af Majbritt L Engell, Netslank 205 kcal pr stk (68g)

Varer til 12 stk

Ingredienser til 12 stk

Tærtebund:
50 g mandelmel
50 g hvid hvedemel
30 g Suvida flordrys
15 g kakaopulver
50 g smør
2 æggeblommer

Tips til forme:
Fx 8 mini tærteforme a 10 cm (fx fra Cook & Baker)
eller 1 stor tærteform a 20 cm

Pistacieknas
50 g Suvida Sukkererstatning
80 g grønne usaltede pistacienødder

Pralinéfyld
90 ml fløde
100 g Cavalier sukkerfri mælkechokolade, steviasødet
pistacieknas(opskrift lige ovenover)

Chokoladetop
90 ml fløde
100 g mørk chokolade min 70 %

Pynt:
Friske hindbær 1-2 bakker
Hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde

Tærtebund:

Bland mandelmel, hvid hvede mel, Suvida flordrys og kakaopulver i en skål.

Smuldr smør i dejen, og saml den med æggeblommer.

Rul dejen til en kugle, og sæt den i køleskabet en time.

Hvis du bruger små forme kan du trykke dejen tyndt ud i formene med fingrene ellers

rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en tærteforme (20 cm i diameter) med den.

Fjern overflødig dej fra formenes kanter med fingerspidserne.

Prik bunden med en gaffel.

Læg stanniol over dejen.

Bag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter med stanniol, og dernæst 5-10 min uden.

Afkøl bunden helt.

Pistacieknas:

Fordel pistacienødder på et skærebræt med bagepapir.

Smelt Suvida Sukkererstatning på en pande, og hæld det over nødderne.

Lad det afkøle helt, og hak det fint.

Pralinéfyld:

Hak chokolade fint, og kom den i en skål.

Bring fløde i kog i en lille gryde, og hæld den langsomt over chokoladen, mens du rører.

Rør rundt, til chokoladen er opløst.

Rør pistaciepraliné i, og fyld massen på den bagte tærteform.

Chokoladetop

Hak chokolade fint, og kom den i en skål.

Bring fløde i kog i en lille gryde, og hæld den langsomt over chokoladen, mens du rører.

Rør rundt, til chokoladen er opløst.

Fyld chokoladen oven på pistaciepralinéfyldet, og sæt formen tilbage i køleskabet.

Lad den sætte sig i et par timer eller stil den i fryseren så sætter den sig hurtigt.

Pynt med hakkede pistacienødder og friske hindbær-