print Energifordeling pr stk

Groft morgenbrød med Emmermel

Af Majbritt L Engell, Netslank 155 kcal pr stk (88g)

Varer til 12 stk

Ingredienser til 12 stk

12-14 stk
25 g gær
5 dl vand
2 spsk olie, fx rapsolie
1 spsk honning
1 tsk salt
1 dl havreklid
3 dl emmermel eller rugmel
5-5,5 dl hvid hvedemel *

Fremgangsmåde

Opløs gær i vand. Tilsæt resterende ingredienser. Dejen røres godt sammen. Enten med en ske eller gerne i en røremaskine i 5-10 minutter. Dæk dejen til. Dejen stilles til hævning, på køl, natten over.

DAGEN EFTER:

Stil ovnen på 200 g varmluft.

Tag dejen op med to spiseskeer og stil den på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen 15-20 minutter.

* Der kan være lidt forskel på de mærker mel du bruger. Derfor kan mængden af mel i en opskrift variere lidt.

Hvis dejen er meget flydende når den er færdighævet bør du røre 1/2-1 dl hvid hvedemel mere i.