print Energifordeling pr portion

Kålsalat med brøndkarse, linser og varmrøget laks

Af Majbritt L Engell, Netslank 357 kcal pr portion (385g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

250 g spidskål, fintsnittet
30 g babyspinat
150 g fennikel, skåret tyndt
en håndfuld friske urter, fx brøndkarse eller løvstikke, grofthakket
1 forårsløg eller 1⁄4 rødløg, fintsnittet
120 g sorte eller grønne linser, forkogt
200 g laks, varmrøget
skal og saft fra 1 økologisk citron eller 2 spsk. æbleeddike
saltflager
evt. 1 tsk. groft lakridsrodspulver
evt. lidt spiselige blomster fx lavendel eller stedmoderblomst

Fremgangsmåde

Bland spidskål, babyspinat, fennikel, friske urter og forårsløg. Fordel linserne over grøntsagerne, pluk laksen, og fordel den over salaten. Fordel citronsaft og -skal over salaten, og drys med salt og lakridsrodspulver. Del portionen i 2, og spis

1 portion til aften og 1 portion til frokost. Pynt med spiselige blomster.

Opskriften er fra vores bog Plus 40 minus 10