print Energifordeling pr portion

Lammesteaks med mango og byg

Af Majbritt L Engell, Netslank 425 kcal pr portion (355g)

Varer til 4 portion

Ingredienser til 4 portion

100 g perlebyg
600 g lammesteaks eller lammecoulotte
2 spsk smør
1 spsk olivenolie
3 store rødløg
1 mango
30 g kapers
2 fed hvidløg
1 dl engelsk sauce
1 dl rødvin
1 tsk flydende sødemiddel
Frisk timian
Frisk persille

Fremgangsmåde

Kog perlebyggen efter anvisning på pakken. Lad den stå i gryden så den er klar når retten skal bruges.

Brun kødstykkerne på en varm pande i fedtstof, krydr med salt og peber. Steg dem ca 3 min på hver side til de er rosa.

Pak kødet ind i stanniol.

Snit løgene til tynde strimler. Skræl og hak mangoen.

Svits løg mango, kapers, hvidløg på samme pande, tilsæt evt lidt olie til panden. Når løgene er klare tilsættes frisk timian, engelsk sauce, rødvin, flydende sød og perlebyg. Giv den et opkog og skru helt ned. Lad det simre 5-10 minutter. Tilsæt evt perlebyggen til allersidst. Smag til med salt og peber.Serveres med friskhakket persille.