print Energifordeling pr portion

Linsesuppe

Af Majbritt L Engell, Netslank 273 kcal pr portion (231g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

1 1⁄2 dl røde linser

1 fed hvidløg
1 løg

2 spsk ekstra jomfru olivenolie
1⁄2 tsk karry
1⁄2 tsk stødt spidskommen
1 spsk fintrevet ingefær

saft fra 1 lime

2 pastinakker
1 mellemstor tomat
Salt og peber

Topping
Frisk koriander til pynt
Eventuelt lidt hakket tomat

Fremgangsmåde

Kom linserne i en gryde og dæk dem med vand. Kog dem i ca. 15-20 minutter.


Hak hvidløg og løg og svits det i en gryde med olie i et par minutter.

Tilsæt karry, stødt spidskommen, friskrevet ingefær og saft fra lime.


Skræl pastinakkerne og skær dem i tern. Skær tomaten i skiver.

Kom pastinak og tomat i gryden og lad retten simre under låg i ca. 15 minutter.

Tilsæt eventuelt lidt vand.
Hæld linserne i suppen sammen med 2 dl vand. Giv det et opkog og blend med en stavblender. Du kan blende suppen fin og jævn eller lade den være grov med lidt grønsagsstykker tilbage, der giver suppen bid. Smag til med salt og peber.
Server suppen pyntet med koriander og hakkede tomater.

Tip: Server fx 2 hjemmebagte knækbrød til suppen. Hvis du gerne vil have ekstra pro- tein til retten, kan du toppe med lidt kogt kylling, skyr eller stegt kalkunbacon.

OBS: opskriften er fra bogen Tarme i topform.