print Energifordeling pr portion

Mortensaften and med abrikos, kanel, nellike og æble

Af Majbritt L Engell, Netslank 333 kcal pr portion (326g)

Varer til 6 portion

Ingredienser til 6 portion

1 and, ca 3 kilo
3 æbler
12 Abrikos, tørret
6 kanelstænger
4-5 hele stjerne anis eller 2 spsk nellike
groft salt og peber

Fremgangsmåde

Fjern evt rester af fjer og indvolde, samt overflødig fedt ved andegumpen.

Skær evt hals og vingespidser af.

Dup anden tør ind- og udvendig med køkkenrulle.

Del æblerne i både, abrikoserne i strimler og bland dem med kanelstænger,

stjerne anis/nellike.

Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber.

Fyld anden med abrikos/æble/kanel/anis-fyld.

Luk anden med kødnåle.

Læg anden på brystet på en rist over en bradepande.

Kom den i ovnen ved 175 grader ca 15 minutter.

Vend anden med brystet opad.

Lad den stege i ovnen. Anden er færdig når du kan stikke i kødet med en kødnål, og saften der kommer ud er klar. Bemærk at anden ca skal have 45 min stegetid, pr kilo and. Efterbrun evt anden ved 225 grader. Lad anden hvile 10-15 min før den serveres.