print Energifordeling pr stk

Purpur julesmåkager med kardemomme, ingefær og pistacie

Af Majbritt L Engell, Netslank 74 kcal pr stk (15g)

Varer til 24 stk

Ingredienser til 24 stk

100 g smør
85 g sukker/sukrin øko
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. kardemomme
½ tsk. ingefær
1 spsk. revet appelsinskal, øko
65 g purpur hvedemel
65 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk vand

pisket æg til at pensle med

35 g usaltede pistacienødder (hakkes)


Fremgangsmåde

Stil ovnen på 175 grader. Alm ovn.

Pisk smør sukker/sukrin øko, krydderier, appelsinskal sammen med en elpisker.

Tilsæt purpur hvedemel og alm. hvedemel, bagepulver og vand og ælt dejen godt sammen.

Del dejen i tre. Rul den til 3 mini rugbrød.

Læg dem på et stk bagepapir på en bageplade. Tryk dem nu godt flade. Du kan med fordel rulle dem helt tyde mellem 2 stk. bagepapir. Kagerne bliver mest sprøde hvis de er rullet helt tyndt

Pensl de to dejstykker med æg og drys med hakkede pistacienødder. Bages i 10-12 minutter.

Skær forsigtigt kagerne i mindre stykker mens de er varme. Lad dem køle af på en bagerist.

Opbevares i lufttæt beholder

70 kcal pr stk.