print Energifordeling pr portion

Rødkålssalat med asiatisk touch

Af Majbritt L Engell, Netslank 317 kcal pr portion (381g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

30 g sorte ris eller fuldkornsris, koges i vand efter anvisning på posen
250 g rødkål eller rød spidskål
100 g honningmelon, skåret i både
150 g agurk, skåret i tern, skrælles
evt. først
et stort bundt frisk koriander
60 g edamamebønner uden skal
1 spsk. pistacienøddeolie eller sesamolie
1⁄2 tsk. wasabi-pasta
saften fra 1 limefrugt
sorte saltflager
frisk peber
15 g cashewnødder, tørristede
150 g tun, frisk eller fra dåse (spis 75 g til frokost og 75 g til aften)

Fremgangsmåde

Bland kogte ris med rødkål, hon- ningmelon, agurk, koriander og edamamebønner. Bland olien med wasabi og limesaft, og vend det i salaten.

Drys med salt og peber og tørristede cashewnødder.

Del salaten i 2 portioner.

Fordel tunen over hver portion salat.

Hvis tunen er frisk, kan du skære den i skiver og vende den i soja, inden du serverer den. Spis 1 portion til frokost og 1 portion til aftensmad.

Tip: Top evt. med lidt forårsløg i skiver.

Opskriften er fra vores bog PLUS 40 minus 10.