print Energifordeling pr stk

Vafler, med gulerod

Af Majbritt L Engell, Netslank 96 kcal pr stk (59g)

Varer til 10 stk

Ingredienser til 10 stk

100g Gulerod, revet groft eller fint (erstat eventuelt med spinat)
4 stk æg
150g Hytteost
lidt salt
5g Bagepulver
10g Skallin, Loppeskallefrø eller FiberHusk
40g Rapsolie, til stegning
Lidt vand som tilsættes efter du har bagt 2-3 vafler, ca 1-1,5 dl

Fremgangsmåde

Varm vaffeljernet op.

Pensl med olie på begge sider.


Blend alle ingredienserne i en skål med en stavblender.


Pensl vaffeljernet med olie.

Når du bager den første vaffel skal du give jernet lidt ekstra olie.


Fordel 2 spsk. dej på vaffelpladen. Dejen må ikke fordeles helt ud til kanten, da den så yder ud, mens va en bages. Luk vaffeljernet og steg vaflen i ca. 1-2 minutter, før du kigger til den. Gentag, til der er lavet 10 va er.

Tilsæt gerne lidt vand til dejen, når du har bagt 1-2 vafler, da dejen bliver tykkere, jo længere tid den står.

Tip:

Brug vaflerne som protein i dine måltider.

Opskriften er fra vores bog Tarme i Topform.