Varer til 10 portioner
Ingredienser til 10 portioner
Æblekage:
• 80 g blødt smør
• 100 g rørsukker
• 4 æg
• 50 g koldpresset rapsolie
• 120 g hvid hvede eller emmermel
• 80 g grovvalsede havregryn, blend til mel i en minihakker eller i en foodprocessor
• 1 tsk. bagepulver
• 1 1⁄2 tsk. vaniljepulver
• 1 knsp. kanel
• 1 knsp. kardemomme
Topping:
• 3 tsk. kanel
• 2 1⁄2 spsk. rørsukker
• 9-10 æbler, skrællet og skåret i tynde både
Tilbehør:
• Græsk yoghurt 2 %
• Vaniljepulver
Fremgangsmåde
Indstil ovnen på 160 grader varmluft. Pisk smør og sukker grundigt. Brug gerne en røremaskine. Tilsæt de 4 æg 1 ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Rør til sidst forsigtigt rapsolien ind i æggemassen. I en anden skål blander du hvidt hvedemel, havremel, bagepulver, vaniljepul- ver, kanel og kardemomme. Vend forsigtigt melblandingen ned i skålen med æggeblandingen. Kageform 30x40 cm. Smør formen grundigt med rapsolie, eller læg bagepapir i bunden. Bland kanel og rørsukker til topping. Læg halvdelen af æblestykkerne i bunden af formen. Drys med halvdelen af kanelsukkeret. Hæld dejen over æblestykkerne i springformen. Fordel
de resterende æblestykker oven på dejen, og afslut ved at drysse resten af kanelsukkeret oven på dejen. Bag kagen i 50-60 minutter. Lad den køle lidt af, inden du serverer den. Rør græsk yoghurt sammen med vaniljepulver. Server 2-3 spsk. græsk yoghurt til et stykke kage.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Seneste kommentarer