Æbleskriver. Luftige æbleskiver lavet af hvid hvedemel og fuldkorns ølandshvede
65 kcal pr stk (29g)
Varer til 46 stk
Ingredienser til 46 stk
2.5 dl Hvid hvedemel
2,5 dl fuldkorns ølandshvedemel eller fuldkorns speltmel. Kan erstattes til hvid hvedemel
1/2 tsk salt
20g Suvida Strø eller rørsukker
1 vaniljestang (indholdet herfra) eller 2 tsk vaniljepulver
1,5 tsk kardemomme
1 tsk natron
1 knsp bagepulver
3 æg
6 dl kærnemælk
4 spsk Rapsolie
skallen fra 1 citron, fintrevet skal
Smør og rapsolie til stegning.
Tilbehør:
Syltetøj og flormelis. Hvis du vil undgå sukker kan du med fordel bruge sukkerfri syltetøj og flordrys fra Suvida.
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Herunder mel, salt, suvida strø, vanilje, kardemomme, bagepulver, natron og revet citronskal.
Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og rapsolie, og rør det i de tørre ingredienser.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Opvarm æbleskivepanden, og kom lidt smør og rapsolie i hvert hul.
Fyld hullerne ligeknap halvt op med dej.
Vend æbleskiverne en halv omgang efter et minutstid eller to.
Brug evt en strikkepind eller en kødnål.
Forsæt således til alt dejen er bagt til de lækreste luftige æbleskiver.
Tip: Du kan med fordel også bruge ren hvid hvedemel i opskriften.
Opskrift af
Seneste kommentarer