print Energifordeling pr stk

Blomkålsmuffins

Af Ida, Netslank 59 kcal pr stk (58g)

Varer til 16 stk

Ingredienser til 16 stk

16 stk

1 lille blomkålshoved
1 løg
100 g røget filet
1 spsk rapsolie
11⁄2 dl mælk
1 tsk salt
peber
2 æg
100 g reven ost, max 30+/16%
1 dl rugmel
1 tsk bagepulver
14-16 muffinsforme, gerne silikone

Fremgangsmåde

Del blomkålen i små buketter. Hak løget.

Skær røget filet i små tern.

Svits filet, blomkål og løg i olie på en pande 3-4 minutter, uden at det tager særlig farve.

Kom mælken i, og lad det koge op.

Krydr med salt og peber. Kog blandingen et

par minutter, og tag panden fra varmen.

Rør æg, revet ost, rugmel og bagepulver sammen.

Rør mælke-grøntblandingen i.

Fordel dejen i 14-16 muffinsforme.

Bag dem ved 175 grader på midterste ovnrille i ca. 35-40 minutter.

Spis blomkålsmuffins varme, lune eller kolde.