Varer til 10 portioner
Ingredienser til 10 portioner
Tærtebund:
• 75 g hvidt hvedemel
• 40 g havremel, blend grovvalsede havregryn til mel i en minihakker eller i en foodprocessor
• 50 g mandelmel, blend mandler til mel i en minihakker eller i en foodprocessor
• 1 tsk. kanel
• 1⁄2 tsk. vanilje
• 1⁄2 tsk. kardemomme
• 75 g smør
• 5 spsk. rapsolie
• 30 g honning
Blommer:
• 8-10 blommer, delt i halve eller skåret i både, blommerne må ikke være for store, da de afgiver saft, når du bager dem
• Lidt kanel
Tilbehør:
• Græsk yoghurt 2 % eller flødeskum
Fremgangsmåde
Tærtebund:
Indstil ovnen på 160 grader varmluft. Bland hvidt hvedemel, havremel og mandelmel sammen med krydderierne. Smelt smørret, og rør det sammen med rapsolie og honning. Rør det hele sammen. Smør en springform på ca. 22-24 cm med smør eller rapsolie, eller beklæd den med bagepapir. Fordel dejen i formen. Forbag bunden ca. 15 minutter. Fordel blommeskiver eller halverede blommer over bunden, og drys med kanel. Bag kagen færdig i 15-25 minutter. Blommerne skal nå at blive varmet igennem, så de bliver lækkert bløde. Lad kagen køle af, og server græsk yoghurt eller flødeskum til.
Hartvig og Engell anbefaler: Erstat blommerne med æble eller pære.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Seneste kommentarer