print Energifordeling pr portioner

Blommetærte

Af Hartvig & Engell 186 kcal pr portioner (93g)

Varer til 10 portioner

Ingredienser til 10 portioner

Tærtebund:
• 75 g hvidt hvedemel
• 40 g havremel, blend grovvalsede havregryn til mel i en minihakker eller i en foodprocessor
• 50 g mandelmel, blend mandler til mel i en minihakker eller i en foodprocessor
• 1 tsk. kanel
• 1⁄2 tsk. vanilje
• 1⁄2 tsk. kardemomme
• 75 g smør
• 5 spsk. rapsolie
• 30 g honning

Blommer:
• 8-10 blommer, delt i halve eller skåret i både, blommerne må ikke være for store, da de afgiver saft, når du bager dem
• Lidt kanel

Tilbehør:
• Græsk yoghurt 2 % eller flødeskum

Fremgangsmåde

Tærtebund:

Indstil ovnen på 160 grader varmluft. Bland hvidt hvedemel, havremel og mandelmel sammen med krydderierne. Smelt smørret, og rør det sammen med rapsolie og honning. Rør det hele sammen. Smør en springform på ca. 22-24 cm med smør eller rapsolie, eller beklæd den med bagepapir. Fordel dejen i formen. Forbag bunden ca. 15 minutter. Fordel blommeskiver eller halverede blommer over bunden, og drys med kanel. Bag kagen færdig i 15-25 minutter. Blommerne skal nå at blive varmet igennem, så de bliver lækkert bløde. Lad kagen køle af, og server græsk yoghurt eller flødeskum til.

Hartvig og Engell anbefaler: Erstat blommerne med æble eller pære.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost