print Energifordeling pr Personer

Chokoladebraiseret okse

Af Majbritt L Engell, Netslank 339 kcal pr Personer (401g)

Varer til 6 Personer

Ingredienser til 6 Personer

1,5 kilo oksebov eller tyksteg
1 fennikel
1 porre
2 friske chillier
et par kviste timian og rosmarin
10 peberkorn
3 dl vand
1/2 flaske rødvin
2 spsk tamari
salt
15 g mørk chokolade 17 % eller mere
fedtstof til stegning

Fremgangsmåde

Rids fedtkanten med en skarp kniv.

Svits kødet i fedtstof ca. 5 minutter på alle sider. Tilsæt fennikel i kvarte, porre i tykke skiver, chilli, timian, rosmarin og peberkorn. Hæld vin, vand og tamari ved og drys med salt. Lad stegen småsimre 1 3/4 time.

Vend kødet undervejs. Lad stegen hvile 20 minutter inden den skæres. Sigt væden over i en kasserolle og lad den koge ind til halvdelen. Put chokoladen i og smag til.

Tip: Server med flødestuvet hvidkål (se opskrift side 123). Eller en salat.

Dagen efter kan du skære kødet i strimler og svitse det med porre, fennikel og broccoli.

Opskriften er fra: VIS BARE ARME