Citronbagte rødspætter med broccoli cous cous og pocherede æg
432 kcal pr person (880g)
Varer til 4 person
Ingredienser til 4 person
600 g rødspættefileter
1 citron
4 spsk olivenolie
1 bundt dild (evt.)
1 broccoli
½ dl olivenolie
Saften fra 1 lime
1 tsk salt
2 spsk kapers, finthakket
1 lille rødløg, finthakket
1 læble, revet fint
4 æg
2 liter vand
3 spsk eddike
1 tsk salt
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 200 grader.
Skær citronen i skiver.
Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg fiskene i.
Dryp olivenolie og lidt citronsaft over.
Fordel citronskiverne over fiskene og bag dem i 20 minutter.
Pynt evt. med dild.
Pluk broccolien i små buketter og blend det i foodprocessoren med olivenolie, limesaft og salt.
Bland blendet broccoli med finthakkede kaperes, finthakket rødløg og fintrevet æble.
Kom broccolie cous cous'en i et fad.
Kom de 2 liter vand i en gryde og lad det koge op.
Tilsæt eddike og salt.
Skru ned for varmen, så vandet småsimrer.
Slå forsigtigt et æg ud i en lille skål. Lav en virvelstrøm i vandet med en ske og sænk forsigtigt ægget ned i vandet og lad det simre i 4 minutter. Fisk ægget op og lad det køle af på en tallerken. Fortsæt processen for de øvrige 3 æg.
Fordel de pocherede æg på broccoli cous cous'en.
Opskrift af
Seneste kommentarer