Varer til 12 stk
Ingredienser til 12 stk
100 g smør
4 æg
150 g sukkerfri marcipan, fx odense marcipan eller isis
revet skal fra 1 appelsin
saft fra 2 appelsiner
140 gram Suvida Sødebagemiddel
75 g Hvid hvedemel
75 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
Glasur
200 g flordrys
skal og saft fra ½ appelsin
¾ dl vand
Fremgangsmåde
Smelt smørret. Lad den køle lidt af.
Pisk æggene sammen.
Smuldr marcipanen ned i æggene og hæld smørret i.
Tilsæt appelsinsaft og skal.
Pisk det sammen.
Bland Suvida Sødebagemiddel, Hvid hvedemel, mandelmel, bagepulver
Vend det i dejen.
Fordel dejen i 1 spring bageforme på ca. 20 cm i diameter, og bag kagerne ved 160 grader i varmluftovn i 45-50 minutter. Dæk evt kagen til med stanniol hvis den bliver for mørk.
Lad kagerne køle helt af på en bagerist, inden du tager dem ud af formene.
Glasur:
Rør Suvida flordrys sammen med vand og appelsinskal og saft.
Konsistensen virker umiddelbart meget tynd. Lad glasuren stå nogle minutter så det sætter sig. Hvis den står for længe kan den godt kræve lidt ekstra vand.
Fordel glasuren over kagen.
Opskrift af
Seneste kommentarer