print Energifordeling pr stk

Cupcakes med kokos med chokoladefrosting

Af Majbritt L Engell, Netslank 299 kcal pr stk (71g)

Varer til 14 stk

Ingredienser til 14 stk

Chokolademoussefrosting:
100g Chokolade 70%
100g Smørbart Smør, Lurpak
2 bæger Æggeblommer, Pasteuriserede Danæg
2 bæger Æggehvider, Pasteuriserede Danæg
40g Frk.Skrumps BageSød eller Perfect fit

Muffins
50g Rapsolie
3 æg
1 tsk citronsaft
1/2 tsk flydende sød
70g Kokosmel
50g Mandelmel
5g Skallin eller HUSK
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver


Pynt: hasselnøddeflager eller sølvstøv

Fremgangsmåde

Smelt chokolade og smør over et vand bad.

Når det er smeltet hældes æggeblommerne i chokolademassen i en tynd stråle.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i chokolademassen.

Drys forsigtigt bagesød i, samtidigt med du forsigt vender massen med en dejskraper.

Stil massen på køl minimum nogle timer.

Pisk rapsolie og æg sammen.

Rør citronsaft og flydende sødemiddel med i.

Bland kokosmel, mandelmel, skallin, vaniljepulver og bagepulver i en skål og vend det med æggemassen.

Fordel dejen i 14 små muffinsforme og bag dem ved 165 grader varmluftovn i ca 15-20 min.

Når kagerne er afkølet fordeles chokolademoussen over kagerne og til slut toppes der med hasselnøddeflager.