Varer til 18 STK
Ingredienser til 18 STK
120 g elverbrødsmel
1 tsk. salt
1/2 dl chiafrø/hørfrø
1 tsk. bagepulver med top 4 dl koldt vand
20 g koldpresset rapsolie
2 dl. vand
Fremgangsmåde
Stil ovnen på 175 grader varmluft. Bland elverbrødsmel, salt, bagepulver og hørfrø i en skål. Bland vand og olie i en anden skål. Tilsæt vand og olie til mel- blandingen. Rør dejen godt. Når den begynder at samle sig, tages den op i hænder- ne og samles. Del dejen i
to. Rul først den ene portion helt tyndt ud (3-4 mm) mellem to stykker bagepapir. Fugt evt. dejen med lidt ekstra vand, mens du ruller den ud. Skær kanterne til med en skarp kniv, eller fold kanterne og skær kiksene ud i mindre stykker. Gør det samme med den anden portion dej.
9 kiks pr. bageplade. Bag kiksene 35-40 minutter i ovnen. Efter 25 minutter knækkes kiksene forsigtigt fra hinanden, stilles tilbage i ovnen og bages færdig. Sluk ovnen efter 35-40 minutter, og lad kiksene tørre 15-20 minutter, så de bliver helt sprøde. Hav tålmodighed med denne opskrift. Elverkiks skal have tid nok i ovnen for at blive helt sprøde.
Seneste kommentarer