Varer til 24 stk
Ingredienser til 24 stk
2-3 dl kogende vand
80g Havregryn grovvalset
60g Hørfrø - tæller 'gratis'
25g Gær
500g Vand
lidt salt, kanel og lidt vaniljepulver
40g Mandler, hakkede groft
60g Hasselnød, hakkede groft
24g Rapsolie
100g Skyr, Cheasy 0,2%
200g Hvid hvedemel
200g Rugmel
OBS brug gerne andre nødder end anvist i opskriften.
Fremgangsmåde
Dæk havregryn og hørfrø med kogende vand og lad det trække ca. 10 minutter. Rør vand og gær sammen i en skål. Hak nødderne groft. Rør olie, salt, kanel, vaniljepulver, yoghurt og iblødsatte flager og nødder i. Tilsæt mel. Rør grundigt i dejen. Den virker meget klistret. Lad den hæve minimum 3 timer eller natten over.
Læg bagepapir på en bageplade og stil ovnen på 200 grader.
Stil 24 dejklatter med to våde spiseskeer og tryk på brødene, så de bliver flade.
Drys med kanel, inden du bager dem.
Bages i ca. 20 minutter. Hold øje med brødene. De må ikke få for lang tid, de må godt være lidt bløde, når de kommer ud af ovnen.
Opskrift af
Seneste kommentarer