print Energifordeling pr portioner

Frisk frugt

Af Hartvig & Engell 1232 kcal pr portioner (390g)

Varer til 2 portioner

Ingredienser til 2 portioner

Frisk frugt:
• 500 g frugt eller bær, f.eks. blomme, pære, æble, jordbær, blåbær, hindbær, vindruer mv.

Råcreme:
• 2 æggeblommer
• 2 spsk. rørsukker
• 1 tsk. vaniljepulver eller 1⁄2 vaniljestang
• 2 dl piskefløde

Pynt:
• Lidt frisk mynte eller citronmelisse
• Lidt hasselnøddeflager til topping

Fremgangsmåde

Skær frugterne i tern, og bland dem sammen. Pisk æggeblommer og rør- sukker sammen med vaniljepulver i en skål. Pisk til en luftig æggesnaps. Pisk fløden stiv, og vend den i æggesnapsen. Server den friske frugt med råcreme. Pynt med lidt frisk mynte eller citronmelisse samt hasselnødde- flager.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost