Varer til 4 portioner
Ingredienser til 4 portioner
Frugtgrød:
• 500-600 g bær og frugt fx jorbær, ribs, blommer og rabarber
• 50 g rørsukker
• 1-2 dl vand
• 1 vaniljestang, delt på langs
Tilbehør:
• Græsk yoghurt 2 % eller flødeskum
• Fintrevet skal fra 1 økologisk citron
• Lidt honning
• Pynt af spiselige blomster, f.eks. mynteblomster
Fremgangsmåde
Kom bær og frugter i gryden sammen med sukker og vand. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og ned i gryden. Lad det hele simre under låg 2-5 minutter. Kirsebær, stikkelsbær, jordbær og rabarber skal koge lidt længere tid end f.eks. hindbær, brombær, solbær og blåbær. Lad grøden køle lidt af. Server med græsk yoghurt eller flødeskum. Riv lidt frisk citronskal og honning hen over retten inden servering. Pynt med spiselige blomster.
Hartvig og Engell anbefaler: Hvis du laver grøden af rabarber, vil du muligvis skulle søde den ekstra, da de er meget bitre.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Seneste kommentarer