Frugtkompot af æble og hyben
136 kcal pr portioner (185g)
Varer til 4 portioner
Ingredienser til 4 portioner
• 300-400 g æble, skrællet og skåret i både
• 75 g hybenskaller (ca. 200 g hele hyben), skær top og bund af, og skrab kernerne ud med en ske
• 1 1⁄2-2 dl vand
• 40 g rørsukker
• 1 vaniljestang, delt
Tilbehør:
• 130 g græsk yoghurt 2 %
• 4-6 blade frisk mynte, hakket groft
• Skal fra 1 økologisk citron, fintrevet
Fremgangsmåde
Kom æble, hyben, vand og sukker i en gryde. Skrab indholdet af vanilje- stangen ud, og kom det i gryden sammen med vaniljestangen. Lad det simre under låg i 10-15 minutter. Blend evt. frugten med en stavblender til sidst, hvis du gerne vil have kompotten mere jævn og fin. Opbevares på køl i lufttæt beholder 7-10 dage. Anret græsk yoghurt i et lille glas eller i en skål. Top med frugtkompot, friske mynteblade og citronskal. Spises som en lækker dessert efter frokost eller aftensmad.
Hartvig og Engell anbefaler: Du kan lave frugtkompot af diverse frugter og bær: æble, pære, blomme, solbær, hindbær, blåbær, ribs, stikkelsbær og havtorn.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Seneste kommentarer