print Energifordeling pr stk.

Fuldkornsboller

Af Hartvig & Engell 137 kcal pr stk. (50g)

Varer til 12 stk.

Ingredienser til 12 stk.

Dejen:
• 500 g vand
• 15 g gær
• 1 tsk. salt
• 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 1 spsk. honning
• 150 g gulerod, revet groft på et rivejern
• 50 g grovvalsede havregryn
• 100 g hvedemel
• 225-250 g fuldkornsølandshvedemel

Topping:
• Chiafrø eller græskarkerner

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vand. Tilsæt salt, olie og honning samt revet gulerod. Rør havregryn og hvidt hvedemel med ind i dejen. Tilsæt fuldkornsølandshve- de lidt efter lidt, og rør løbende. Dejen skal være våd i konsistensen, så tilsæt melet efterhånden, til du har den rigtige konsistens. Stil den til kold- hævning natten over i køleskabet. Indstil ovnen på 200 grader varmluft. Stil med spiseskeer 12 dejklatter på en bageplade belagt med bagepapir. Drys med chiafrø eller græskarkerner. Bages i ovnen ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Frk Skrump anbefaler: Opbevares på køl. Holdbarhed ca 3 dage. Frys eventuelt nogle af bollerne.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost