print Energifordeling pr portion

Fyldt aubergine

Af Hartvig & Engell 526 kcal pr portion (520g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

• 1 aubergine, delt i 2
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 1 løg, grofthakket
• 1 peberfrugt, grofthakket
• 1-2 fed hvidløg, finthakket
• 200 g sorte eller grønne linser, forkogte
• 1 æg
• 2 spsk. Fiberhusk
• 30 g frisk spinat, grofthakket
• 3-4 spsk. revet parmesan
• 1 tsk. karry
• 4 spsk. tomatpuré
• Lidt salt og peber
• 1 knsp. chili
• 1 knsp. stødt spidskommen

Topping
• Friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

Indstil ovnen på 180 grader varmluft. Skrab forsigtigt indmaden ud af auberginedelene, så skallen forbliver hel. Smør skallerne med olie. Bag skallerne i ovnen ca. 15 minutter. Kom resten af ingredienserne i en foodprocessor, og kør det til en jævn fars. Fyld aubergineskallerne med grøntsags- og linsefyldet, og top med lidt ekstra parmesan. Bages i ovnen i 20-30 minutter.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost