Varer til 2 portioner
Ingredienser til 2 portioner
Grøden iblødsættes:
• 40 g hel quinoa
• 50 g quinoaflager
• 2 dl kogende vand
• 1 dl vand til at koge grøden med
• 1⁄2 tsk. salt
• 1⁄2 tsk. kanel
• 2 tsk. honning
• 1 knsp. kardemomme
• 2 æggehvider til at koge med ind i
grøden
Tilbehør:
• 2-3 spsk. græskarkerner
• 2 spsk. koldpresset rapsolie bolmed citron
• 1 bolsjebede, revet groft på et rivejern, kan erstattes med gulerod
og rødbede
Fremgangsmåde
Grøden iblødsættes:
Kom hel quinoa, quinoaflager og kogende vand i en gryde. Sæt det i blød natten over under låg.
Grøden tilberedes:
Tilsæt ekstra vand eller mælk næste dag, og giv grøden et opkog. Tilsæt salt, kanel, honning og kardemomme, og rør æggehviderne med ind i grø- den. Top grøden i 2 skåle med græskarkerner, honning, koldpresset rapsolie med citron og revet bolsjebede.
Hartvig og Engell anbefaler: Du kan evt. servere et par spiseskefulde græsk yoghurt 2 % til grøden.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Seneste kommentarer