print Energifordeling pr stk.

Glutenfri quinoaboller

Af Hartvig & Engell 182 kcal pr stk. (43g)

Varer til 12 stk.

Ingredienser til 12 stk.

Dejen:
• 25 g gær
• 51⁄2 dl lunkent vand
• 1 tsk. salt
• 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 50 g chiafrø eller hørfrø
• 50 g mandelmel eller mandler blendet til mel i en minihakker eller foodprocessor
• 120 g quinoamel
• 50 g tørrede gojibær
• 50 g solsikkefrø
• 120 g fuldkornsrismel
• 3 spsk. Fiberhusk eller loppefrøskaller

Topping:
• Chiafrø eller solsikkekerner

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, chiafrø, mandelmel, quinoamel, gojibær og solsikkekerner. Rør det hele godt sammen. Tilsæt rismel og Fiberhusk, og rør det med ind i dejen. Stil dejen til hævning 1-2 timer på køkkenbordet. Indstil ovnen på 175 grader varmluft. Form 12 boller med hænderne. Tryk dem let flade, og placer dem på en bageplade med bage- papir. Fugt løbende hænderne med vand, så dejen ikke hænger for meget ved. Top med chiafrø eller solsikkekerner.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost