print Energifordeling pr portion

Græsk yoghurt med æble

Af Hartvig & Engell 458 kcal pr portion (450g)

Varer til 1 portion

Ingredienser til 1 portion

• 1 bolle (se opskrift side 106) eller 1 skive rugbrød
• 2 spsk. hjemmelavet nøddecreme (se opskrift side 64) eller et kogt æg/ spejlæg
• 2 1⁄2 dl græsk yoghurt 2 % eller skyr
• 1 tsk. honning
• 1⁄2 tsk. vaniljepulver, kan udelades
• 1 håndfuld friskhakket mynte
• 1⁄2 æble, skåret i både

Væske:
• 1 stort glas vand
• 1 krus kaffe eller te

Fremgangsmåde

Del bollen i 2 halve. Rist den, hvis den ikke er friskbagt. Smør bollen med nøddecreme, eller server ægget til. Kom græsk yoghurt i et lille glas eller i en lille skål. Top med honning, vaniljepulver, mynte og æble.

Hartvig og Engell anbefaler: Erstat nøddecreme eller æg med 30 g ost og et par skiver avocado.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost