print Energifordeling pr portion

Grøn keto Laksefrikadeller med kylling og coleslaw

Af Majbritt L Engell, Netslank 520 kcal pr portion (399g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

150 g laks eller torsk, finthakket eller blendet med en stavblender
150 g hakket kylling
1 æg
8 g loppefrøskaller eller elverbrødsmel
30 g piskefløde 38 %
1⁄2 tsk. tørrede chiliflager eller cayenne- peber
1⁄2 tsk. salt
1 knsp. peber
2 tsk. tørret timian eller en lille håndfuld frisk
1 tsk. smør
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Coleslaw
150 g gulerod, groftrevet
150 g spidskål, fintsnittet
2 spsk. piskefløde 38 %
2 spsk. cremefraiche 38 %
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. flydende honning
1⁄2 citron, saft og skal
1 spsk. græskarkerner, tørristet
1 spsk. nigellafrø, tørristet
lidt frisk persille, finthakket

Fremgangsmåde

Rør laks og kylling sammen. Bland æg, loppefrøskaller og krydderi i farsen.

Stil farsen på køl, mens du tilbereder salaten.

Vend gulerod og spidskål sammen på et salatfad. Rør fløde, cremefraiche, sennep, æbleeddike, flydende honning og citron- saft sammen til en dressing.

Smag til med salt og peber.

Vend dressingen med grøntsagerne, og pynt med ristede græskarkerner, nigellafrø og friskhakket persille. Form 8 frikadeller, og steg dem på panden i smør og olivenolie, til de er gennemstegt.