Varer til 30 stk.
Ingredienser til 30 stk.
10 g gær
1 liter vand
2 spsk. honning
1 dl kerner hørfrø
1 dl. solsikkekerner
2 spsk. salt
600 g hvid hvedemel - hvor hele kernen er kværnet med.
600 g groft rugmel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vand. Tilsæt honning, kerner, salt og groft rugmel. Kør det i røremaskinen 4-5 minutter. Tilsæt hvid hvedemel lidt af gangen, så det bliver rørt ordentligt ud. Dejen skal være sammenhængende, men for våd til at ælte med hænderne. Kom låg på dejen og lad dejen stå i køleskab til dagen efter.
Dagen efter:
Stil ovnen på 225 grader varmluft.
Sæt 30 dejklatter med to skeer på 2 bageplader med bagepapir. Eller vend dejen ud på et meldrysset bord og saml den ved æltning. Del den i 3-4 portioner og tril hver del til lange dejpølser. Skær dejen ud til 30 klumper. Tril dem runde. Sæt dem på 2 bageplader med bagepapir.
Bages i forvarmet ovn cirka 15-20 minutter.
Seneste kommentarer