print Energifordeling pr stk

Gulerodsboller

Af Majbritt L Engell, Netslank 112 kcal pr stk (85g)

Varer til 14 stk

Ingredienser til 14 stk

600g Vand
20g Gær
15g Olivenolie
lidt salt
lidt kanel
100g Gulerod, revet fint eller groft
50g Hytteost
50g Havreklid
350g Hvid hvedemel

Fremgangsmåde

Bland vand med gær.

Tilsæt olie, salt og kanel.

Tilsæt revet gulerod, hytteost og rør det hele sammen.

Tilsæt havreklid og hvid hvedemel.

Rør dejen godt sammen med en ske.

Lad den hæve natten over, eller ca 8 timer.

Stil oven på 200 g varmluft.

Stil med skeer, klatter af dej på en bageplade med bagepapir.

Bages i ovnen ca 20 minutter.

OBS.

Hvid hvede er særligt god pga dens høje indhold af fiber.

Havreklid er tilsat opskriften for at give mere fiber.

Bemærk at hvis du bruger hvede klid kan det gøre dejen mere tung og klæg da fiberindholder i hvedeklid er meget højt.

Tip:

Brug bollerne på basisdage som en portion kulhydrat enten til morgen, frokost eller aftensmad.