print Energifordeling pr personer

Helstegt kylling med ovnstegte kartofler, grønne bønner og gedeost

Af Hartvig & Engell 780 kcal pr personer (744g)

Varer til 4 personer

Ingredienser til 4 personer

Helstegt kylling:
• 1 kylling, ca. 1 1⁄2 kg (så har du kylling til dagen efter)
• Salt og peber
• 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 2 citroner, delt i kvarte
• Et par kviste friske timian eller rosmarin
• 1 hvidløg, delt i to

Ovnstegte kartofler:
• 500 g kartofler med skræl
• 5 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 1 tsk. salt
• 3-4 kviste rosmarin eller 1-2 tsk. tørret rosmarin

Grønne bønner med gedeost:
• 800-900 g grønne bønner eller hestebønner, friske eller fra frost
• Saft og fintrevet skal fra 1⁄2 økologisk citron
• 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 100 g gedeost
• Lidt saltflager
• Evt. 1 stor håndfuld friske urter
• Evt. lidt frisk hvidløg, skåret i skiver, som pynt

Fremgangsmåde

Helstegt kylling:

Indstil ovnen på 160 grader varmluft. Gnid kyllingen med salt, både udvendig og indvendig. Fordel olien over kyllingen. Fyld kyllingen med citron, friske urter og hvidløg. Læg kyllingen i et fad, og steg den i ovnen i ca. 1 time.

Ovnstegte kartofler:

Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Du kan med fordel lægge dem ved siden af kyllingen. Hæld olien over kartoflerne. Drys med salt, og læg kviste af rosmarin ved. Bages i ovnen i 50-60 minutter.

Grønne bønner med gedeost:

Læg bønnerne i en skål, hæld kogende vand over. Lad dem trække 5-10 minutter. Hæld vandet fra. Anret bønnerne på et fad. Top med citronsaft, citronskal, olivenolie, gedeost, saltflager, friske urter og hvidløgsskiver.

Hartvig og Engell anbefaler: Hvis tomater er i sæson, er det su- perlækkert at hakke et par friske af slagsen og vende dem med de grønne bønner. Er du træt af dampede bønner, kan du svitse dem på en varm pande i olivenolie i 5-8 minutter i stedet. Top derefter med diverse ingredienser.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost