Varer til 10 portion
Ingredienser til 10 portion
10 portioner
• 250 g blandede nødder, f.eks. hasselnødder, valnødder eller pistacienødder
• 2 dl grovvalsede havregryn eller rugflager
• 2 dl hørfrø
• 2 spsk. honning
• 3 spsk. koldpresset rapsolie eller ekstra jomfruolivenolie
• 1 tsk. salt
• 1⁄2 spsk. kanel
• 2 dl Fiberstrø (kan købes i Matas, helsekost eller på Hartvig & Engell's webshop)
• 100 g tørrede gojibær, blåbær eller aroniabær
Fremgangsmåde
Kom nødder, gryn og hørfrø på en stor pande. Rist det hele i ca. 3-4 minutter. Ryst løbende. Tilsæt honning, rapsolie samt salt og kanel. Lad det stege 2-3 minutter. Kom blandingen på et stykke bagepapir, og lad det køle af. Vend det med Fiberstrø og tørrede bær. Opbevar blandingen på køl i lufttæt beholder. Kan holde sig 2-3 uger.
Frk. Skrump anbefaler: Spis en portion oven på 2 1⁄2 dl græsk 2% yoghurt sammen med 1 tsk. honning og 1⁄2 finthakket æble.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Opskrift af
Seneste kommentarer