Hvidkålssalat
443 kcal pr portioner (428g)
Varer til 2 portioner
Ingredienser til 2 portioner
• 200 g sorte linser, forkogte
• 200 g hvidkål, snittet i tynde strimler
• 50 g palmekål eller grønkål, finthakket
• 1 stor håndfuld friske urter, f.eks. dild eller persille, grofthakket
• Lidt frisk mynte
• 1 avocado, grofthakket
• 10 friske ærter i bælge, kan erstattes med edamamebønner fra frost
• 100 g æble, finthakket
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller pistacienøddeolie
• Saften fra 1 limefrugt
• Saltflager eller almindeligt salt
• 40 g vesterhavsost, revet i flager
• Dild og friske bær, hvis de er i sæson, til pynt
• 2 skiver landbrød a 50 g (se opskrift side 104), kan erstattes med 2 skiver rugbrød
• 2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
Fremgangsmåde
Vend linser, hvidkål, palmekål, friske urter, avocado, ærter og æble sammen i en skål. Vend salaten med olie og limesaft. Drys med lidt saltflager. Pynt salaten med vesterhavsost, bær og lidt ekstra dild. Server brød til.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Opskrift af
Seneste kommentarer