print Energifordeling pr portioner

Hvidkålssalat

Af Hartvig & Engell 443 kcal pr portioner (428g)

Varer til 2 portioner

Ingredienser til 2 portioner

• 200 g sorte linser, forkogte
• 200 g hvidkål, snittet i tynde strimler
• 50 g palmekål eller grønkål, finthakket
• 1 stor håndfuld friske urter, f.eks. dild eller persille, grofthakket
• Lidt frisk mynte
• 1 avocado, grofthakket
• 10 friske ærter i bælge, kan erstattes med edamamebønner fra frost
• 100 g æble, finthakket
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller pistacienøddeolie
• Saften fra 1 limefrugt
• Saltflager eller almindeligt salt
• 40 g vesterhavsost, revet i flager
• Dild og friske bær, hvis de er i sæson, til pynt
• 2 skiver landbrød a 50 g (se opskrift side 104), kan erstattes med 2 skiver rugbrød
• 2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie

Fremgangsmåde

Vend linser, hvidkål, palmekål, friske urter, avocado, ærter og æble sammen i en skål. Vend salaten med olie og limesaft. Drys med lidt saltflager. Pynt salaten med vesterhavsost, bær og lidt ekstra dild. Server brød til.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost