print Energifordeling pr portioner

Italienske kødboller i tomatsauce

Af Hartvig & Engell 675 kcal pr portioner (703g)

Varer til 4 portioner

Ingredienser til 4 portioner

Kødboller:
• 450 g hakket oksekød
• 1 tsk. salt
• 1 æg
• 1 dl grovvalsede havregryn
• 1⁄2 dl mælk
• 1 stort løg, revet groft på et rivejern
• 1 fed hvidløg, fintrevet
• 3 kviste frisk timian eller rosmarin eller 1 tsk. tørret
• 1 tsk. stødt muskatnød
• 1 knsp. tørret chili
• Salt og peber

Tomatsauce:
• 1 stort løg, finthakket eller revet groft på et rivejern
• 2 fed hvidløg, finthakket eller revet fint på et rivejern
• 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 1⁄2 tsk. karry
• 1 stor håndfuld friske basilikumblade, grofthakket, kan erstattes med 1 tsk. tørret urt
• 1⁄2 æble, finthakket
• 2 dåser hakkede tomater
• 1 stor tomat, finthakket, hvis tomater er i sæson
• Lidt salt og peber

Tilbehør:
• 2-3spk. ekstra jomfruolivenolie el. koldpresset rapsolie
• 600-800 g grønne bønner, kan erstattes med broccoli-buketter
• 250 g kikærter, forkogte (svarer til 1 dåse forkogte kikærter)
• 2-3 spsk. sojasauce, f.eks. tamari
• Lidt saltflager
• 1 stor håndfuld bredbladet persille, hakket groft

Fremgangsmåde

Kødboller:

Indstil ovnen på 180 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Lad farsen trække 10 minutter. Form farsen til 16 kødboller, og læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Du kan alternativt stege dem på panden i olie 2-3 minutter på hver side.

Tomatsauce:

Svits løg og hvidløg i en gryde med olivenolie og karry. Tilsæt basilikum- blade og æble, og lad det stege med 4-5 minutter. Tilsæt hakkede tomater, og lad saucen simre under låg ca. 15 minutter. Smag saucen til med salt og peber. Bland kødbollerne i tomatsaucen i et fad eller i en gryde.

Tilbehør:

Varm olivenolie op på en pande. Tilsæt bønnerne, og steg dem drysset med salt ved middelhøj varme 8-10 minutter. Tilsæt forkogte kikærter efter 5 minutter, og steg dem med. Tilsæt soja og salt og vend det hele sammen med persillen.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost