print Energifordeling pr portioner

Jordskoksuppe med æble

Af Majbritt L Engell, Netslank 375 kcal pr portioner (319g)

Varer til 4 portioner

Ingredienser til 4 portioner

1 løg
500g jordskokker
rød peberfrugt
1 æble
2 spsk oliven- eller kokosolie
1 liter vand
2 spsk tamari soja
saft og skal fra 1 øko limefrugt
salt og peber
evt. muskatnød
2 stk. fuldkornstortillaer (lille variant)
100 g mager ost
2 spsk grøn pesto (fra løgismose)
200 g parmaskinke

Fremgangsmåde

Snit løget. Skrub jordskokkerne og skær jordskokker, peberfrugt og æble i mindre stykker.

Svits stykkerne i fedtstof, og lad dem simre møre vand ca 20 min. (si evt. lidt af vandet fra i en skål, når suppen skal blendes).

Blend suppen med en stavblender, og tilsæt evt. det frasiede vand til suppen har en passende konsistens. Tilsæt tarmari soja og limefrugt (saft og skal), og smag til med salt, peber og evt. reven muskatnød.

Læg tortillaerne på en bagerist med bagepapir. Kom reven ost og pesto på. Bag dem i ovnen i 3-4 min. til osten er smeltet.

Steg skinken på en pande, til det er sprødt.

Servér skinken og ostebrødene til suppen.

Tip: pynt evt. suppen med brøndkarse.