print Energifordeling pr stk

Julekager

Af Majbritt L Engell, Netslank 38 kcal pr stk (11g)

Varer til 30 stk

Ingredienser til 30 stk

75g Hvid hvedemel
50g Suvida Søde-Bagemiddel
30 g Suvida Gylden
35g Mandelmel, Økologisk
5g Bagepulver
kanel, stødt ingefær, stødt nellike
1/2 tsk revet appelsinskal (øko)
1 stk Æg, hele, 1 stk=70 g
30g Flydende Ama, økologisk
30g Rapsolie

Fremgangsmåde

Bland først tørre ingredienser: mel, suvida gylden, suvida bagemiddel, bagepulver, mandelmel, appelsinskal og krydderier.

Rør de flydende ingredienser sammen i en skål: flydende oliemagarine

rapsolie og æg. Ælt dejen sammen.

Rul dejen til en pølse og pak den ind i bagepapir og læg den i fryseren 15-30 minutter så den er mere fast at arbejde med. Skær tynde skiver, pres dem flade på et stykke bagepapir. Drys evt med lidt hvid hvedemel så de ikke hænger fast. Stik kagerne ud med forskellige forme eller et glas. Drys med mandelflager eller andet topping. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-10 minutter.