print Energifordeling pr portion

Kålsalat med brøndkarse, linser og varmrøget laks

Af Majbritt L Engell, Netslank 359 kcal pr portion (388g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

250 g spidskål, fintsnittet
30 g babyspinat
150 g fennikel, skåret tyndt
en håndfuld friske urter, fx brøndkarse eller løvstikke, grofthakket
1 forårsløg eller 1⁄4 rødløg, fintsnittet
120 g sorte eller grønne linser,
forkogt
200 g laks, varmrøget
skal og saft fra 1 økologisk citron eller 2 spsk. æbleeddike
saltflager
evt. 1 tsk. groft lakridsrodspulver
evt. lidt spiselige blomster fx lavendel eller stedmoderblomst

Fremgangsmåde

Bland spidskål, babyspinat, fenni- kel, friske urter og forårsløg. Fordel linserne over grøntsagerne, pluk laksen, og fordel den over salaten. Fordel citronsaft og -skal over sala- ten, og drys med salt og lakridsrodspulver. Del portionen i 2, og spis

1 portion til aften og 1 portion til frokost. Pynt med spiselige blomster.

Tip: Er det sæson for bær, så pynt endelig med bær, det gi r en dejlig sødme til salaten.

Opskriften er fra vores bog PLUS 40 MINUS 10