Varer til 30 stk
Ingredienser til 30 stk
Kagebund
160g Abrikos, tørret
2 stk Banan, rå
8 stk Æg, hele, 1 stk=70 g
40g Skummetmælkspulver
120g Mandler
20g Bagepulver
160g Sukkerfri mørk chokolade 72%
100g Rapsolie
30g Cacao, pulver
Chokolademoussetop:
100g Chokolade 70%
100g Smør Normal Saltet, Lurpak
3 bæger Æggeblommer, Pasteuriserede Danæg
1 tsk vanilje
1 tsk flydende sødemiddel
2 bæger Æggehvider, Pasteuriserede Danæg
Pynt
30g Kokosmel
100g Ananaskirsebær, kapstikkelbær, rå
50g Jordbær, rå
2 stk Abrikos, tørret
5g Blåbær, rå
6 spsk Suvida Flordrys
vand og blå frugtfarve
Fremgangsmåde
Dæk abrikoserne med vand i en gryde og lad dem koge ca 10 minutter under låg. Blend dem med overskydende vand. Kom bananen ved og blend den med abrikosmosen.
Pisk æg og olie sammen i en skål. Tilsæt abrikosmos og flydende sødemiddel.
Hak chokoladen groft og kom den i skålen sammen med resterende ingredienser.
Rør dejen god sammen. Er konsistensen meget tyk, tilsættes lidt mælk.
Fordeles på to bageplader belagt med bagepapir.
Den ene del skal bruges til at skære hovedet og den anden del til at skær kroppen.
Bages ved 180 grader i varmluft ovn i ca 15-20 minutter.
Lad kagen køle lidt af.
Jeg satte selv kagen i fryseren og tog den ud på dagen hvor den skulle bruges, så jeg kun lige skulle "anrette" kagen.
Chokolademousse:
Smelt chokolade og smør over et vandband ved svag varme.
Pisk æggeblommer med flydende sød og vanilje.
Rør det i smeltet chokolademasse i en tynd stråle.
Pisk æggehviderne godt stive.
Vend dem forsigtigt i chokolademassen.
Stil derefter moussen på køl min 5 timer, til den har sat sig.
Blå glasur:
Rør Suvida flordrys, blå frugtfarve med vand.
Det er vigtigt at konsistensen på glasuren er relativt tynd.
Lad den stå nogle minutter hvorefter den vil "sætte sig".
Laver du den for tyk vil du ende med en glasur-beton-klods (-:
Anretning:
Skær hovedet af den ene del af kagen.
Lav evt en skabelon af et stykke papir hvor du har tegnet Lavals hovedform og læg det ovenpå den del af kagen som skal være hans hovede.
Skær derefter kroppen af den anden del af kagen, husk han fødder.
Skær til sidst det øverste af hans kappe og saml nu delene.
Del ananas kirsebær og jordbær i halve.
Fordel chokolademousse som på billedet.
Der er ikke chokolademousse under den blå glasur.
Anret jordbær, ananaskirsebær, kokosmel, blåbær, tørrede abrikoser og glasur som vist på billedet.
Rigtig god fornøjelse!
OBS: bemærk at nogle af kalorierne fra kagebunden går fra da det ikke bruges til selv kagen.
Opskrift af
Seneste kommentarer