print Energifordeling pr stk

Kanelbrød med mandler og hasselnød

Af Majbritt L Engell, Netslank 115 kcal pr stk (54g)

Varer til 24 stk

Ingredienser til 24 stk

80 gram rugflager (stilles i blød i kogende vand)
1 dl hørfrø (stilles i blød i kogende vand)
4,5 dl vand
25 gram gær
40 gram mandler
60 gram hasselnødder
4 spsk olivenolie
1 tsk. salt
½ tsk. kanel
½ tsk. hel vaniljepulver
60 gram skyr
30 gram skummetmælkspulver
440-460 gram rugmel

Fremgangsmåde

Dæk rugflager og hørfrø med kogende vand og lad det trække ca. 30 minutter. Rør vand og gær sammen i en skål. Hak nødderne groft. Rør olie, salt, kanel, vaniljepulver, yoghurt og iblødsatte flager og nødder i. Tilsæt mel og skummetmælkspulver. Rør grundigt i dejen. Den virker meget klistret. Lad den hæve minimum 3 timer et lunt sted.

Læg bagepapir på en bageplade og stil ovnen på 200 grader.

Stil 24 dejklatter med to våde spiseskeer og tryk på brødene, så de bliver flade.

Drys med kanel, inden du bager dem.

Bages i ca. 20 minutter. Hold øje med brødene. De må ikke få for lang tid, de må godt være lidt bløde, når de kommer ud af ovnen.