Varer til 25 stk
Ingredienser til 25 stk
120 g mandler/ mandelmel
50 g suvida strø eller sukrin+
1,5 tsk vaniljepulver
8 drb flydende sødemiddel
60 g smør eller flydende Ama eller Kærgaarden
150 g smør
300 g chokolade (70% eller sukkerfri)
1 bæger past. æggeblommer
1 spsk kakaopulver (15 g)
75 g Hasselnødder (kan undlades)
Fremgangsmåde
Blend mandlerne til mel.
Bland mandelmel, suvida strø, vaniljepulver, flydende sødemiddel og flydende kærgaarden sammen. Ælt det sammen.
Tryk dejen flad på et stykke bagepapir, så tyndt som muligt. Vådgør løbende dine hænder.
Bages 160 grader varmluft i ca 15-20 min.
Ris hasselnødderne på en tør pande i ca 2-4 minutter.
Lad dem køle af. Hak dem fint.
Smelt chokoladen og smør over et vandbad ved svag varme. Rør løbende.
Rør æggeblommerne i og derefter kakaopulveret.
Smør et tyndt lag af chokoladeblandingen i bunden af en lille silikonerugbrødsform. Læg herpå et lag mandelkiks og drys med hasselnødder - forsæt til der er i alt 4-5 lag kiks. Slut af med et lag chokolade. Stil den tildækket i fryseren ca 45 minutter.
Tryk forsigtigt kagen ud af formen. Stil den evt i lidt varmt vand i 30 sek så den slipper let.
Vend kitkatchokoladen på hovedet og skær kagen i tynde skiver.
Opbevares i køleskabet eller fryseren.
Opskrift af
Seneste kommentarer