print Energifordeling pr stk

Koldskåls vafler med jordbær

Af Majbritt L Engell, Netslank 255 kcal pr stk (296g)

Varer til 4 stk

Ingredienser til 4 stk

Vafler:
2 æg
3-4 dl kærnemælk
saft og skal fra 1 øko citron, fintrevet skal
50 g banan eller 2 spsk rørsukker
1 dl hvid hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 vaniljestang
20g rapsolie (til stegning af vafler)

Jordbærkoldskål:
2 dl skyr
3 dl kærnemælk
saft og fintrevet skal af 1 økologisk citron
1 vaniljestang
100 g jordbær, friske eller fra frost
2 spsk. rørsukker

Pynt: Skiver af jordbær

Fremgangsmåde

Vafler:

Tænd for vaffeljernet, brug gerne et firkantet vaffeljern.

Pisk æggene godt sammen med kærnemælk, citronsaft og -skal. Tilsæt banan eller rørsukker. Hvis du bruger banan, kan du med fordel blende den ind i æggemassen. Bland de tørre ingredienser i en skål og pisk dem sammen med æggemassen. Pensl vaffelpladerne med fedtstof og fordel 2-3 spsk. dej på pladerne. Bag vaflerne ca. 2-3 minutter. Fortsæt, til der ikke er mere dej.

Jordbærkoldskål:

Blend alle ingredienserne med en stavblender. Anret koldskålen i skåle med skiver af jordbær og server vaflerne ved siden af.

Denne opskrift fra fra vores bog SPIS MIG. Frk Skrumps sunde pandekager og vafler