Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
Kyllingekrebinetter:
• 400-500 g hakket kyllingekød
• 1 tsk. salt
• 200 g gulerod eller/og pastinak, revet fint
• 1 løg, groft revet på et rivejern
• 1 knsp. peber
• 2 æg, pisket sammen
• 75 g fuldkornsmel, f.eks. rugmel eller hvid hvede
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
Kartoffelmos og ærter:
• 400 g kartofler, skrællet og delt i både eller grove tern
• 500 g pastinakker eller knoldselleri, blomkål eller broccoli, skrællet og delt i mindre stykker
• 1⁄2 tsk. muskat, stødt eller friskrevet
• Lidt salt og peber
• 5 spsk. parmesan, revet
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset valnøddeolie
• 1 stor håndfuld friske urter, f.eks. brøndkarse, salvie, estragon mv.
• 75 g friske ærter eller blomkålsbuketter, hvis ærter ikke er i sæson
Fremgangsmåde
Kyllingekrebinetter:
Bland kødet med salt. Tilsæt gulerod, løg og lidt peber. Form 8 krebinetter. Vend dem i sammenpisket æg og mel. Steg dem
i fedtstof på panden, 3-4 minutter på hver side. Du kan også stege dem et par minutter på begge sider og bage dem færdig i ovnen ved 200 grader varmluft i 6-10 minutter.
Kartoffelmos og ærter:
Kom kartofler og pastinakker i en gryde. Dæk dem til med vand, og lad dem simre 20-25 minutter under låg. Hæld vandet fra. Tilsæt de resterende ingredienser. Blend med en stavblender til en jævn, fin mos eller alternativt en grov mos, hvis du kan lide det. Bland de friske ærter med friske urter. Anret 2 krebinetter med kartoffelmos og ærter og friske urter.
Hartvig og Engell anbefaler: Du kan erstatte gulerod i krebinet- terne med finthakket grønkål eller palmekål. Det smager supergodt.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Opskrift af
Seneste kommentarer