print Energifordeling pr 100g

Lækkert rugbrød

Af Ida, Netslank 207 kcal pr 100g

Varer

Ingredienser

50 g gær
6 dl. vand
1 spsk. salt
1 spsk. Isis Perfekt Strø
½ spsk. kulør
350 g knækkede rugkerner
350 g rugmel
250 g hvid hvedemel eller kamutmel
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet, tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen. Hæld dejen i en passende form og lad den hæve mindst 1 time. Hævningen er særligt betinget af dejens temperatur. Når brødet er hævet, pensles det med et sammenpisket æg og bages ved 175° C i 1 time og 45 min. og på eftervarmen i endnu 15 min. Brødet tages ud af formen og afkøles på rist.

OBS! Pga. det høje indhold af mel, er denne opskrift ikke velegnet til vægttab. Hvis du ikke har PCO eller har svært ved at styre søde sager/brød kan opskriften bruges til vedligehold. Her kan bollerne være et godt alternativ til fransbrød og almindelige hvide boller pga. det høje fiberindhold. Lav dem fx søndag morgen eller til fødselsdag.