Løgsuppe med rosmarin og kødboller
348 kcal pr personer (266g)
Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
500g hakket oksekød 3-7%
1 æg
10g havreklid
salt og peber
3 løg
1 spsk olivenolie
1 glas hvidvin
1 liter hønsebouillon
3 kviste rosmarin
2 laurbærblade
50 g frosne sojabønner
citronsaft og -skal fra 1 øko citron
4 fuldkornstortilliaer
Fremgangsmåde
Rør kødet sammen med æg, havreklid, salt og peber. Form massen til kødboller. Kog dem i vand, til de efter 3-4 min. flyder ovenpå.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Kom olivenolie i en gryde, og steg løgene ved svag varme, til de er møre. Tilsæt hvidvin, lad det simre i nogle min., og hæld hønsebouillon ved.
Tilsæt rosmarin og laurbærblade, og lad suppen koge i 35-40 min. Tilsæt de frosne sojabønnerne efter ca. 15 min. Smag til med citronsaft og -skal.
Hæld suppen i skåle, tilsæt kødboller og pynt med frisk rosmarin. Server evt. med en lunet tortilla.
Opskrift af
Seneste kommentarer