print Energifordeling pr stk

Majbritts brunkager

Af Majbritt L Engell, Netslank 30 kcal pr stk (8g)

Varer til 78 stk

Ingredienser til 78 stk

90 g oliemargarine
150 g BageSød eller Isis Perfect Fit
1/4 dl vand
100 g mandler
1 tsk stødt nellike
1 tsk kanel
2 tsk brunkage krydderi fra Dr. Oetker
skallen fra en appelsin (øko)
150 kamutmel
50 g havreklid
1 æg
1 tsk flydende sødemiddel
2 tsk potaske
2 spsk vand

Fremgangsmåde

Kom oliemargarinen i en gryde lad det smelte ved svag varme. Tilsæt Bagesød og rør godt i blandingen til det er helt smeltet og uden klumper.

Tilsæt 1/4 dl vand og rør det ud i massen. Lad det

køle lidt af. Blend mandler til mel i en kaffekværn eller foodprocessor.

Kom mandelmel, nellike, kanel, brunkage krydderi, skallen fra appelsin, kamutmel og havreklid i en skål. Bland det godt.

Rør ægget og flydende sødemiddel ud i oliemargarinemassen og bland det med melblandingen. Ælt dejen.

Rør potaske ud i to spsk vand og tilsæt det til dejen. Ælt dejen igen.

Tril dejen til tre lange stænger, og stil dem i køleskabet ca 30-45 minutter.

Skær dejen i tynde skiver, så du ialt får ca 78 stk. Tryk dem flade med fingrene på en bageplade med bagepapir på. Fugt løbende fingrene med vand. Der bliver ca. 3 bageplader med brunkager. Brunkagerne bages i 5-8 min. i en forvarmet ovn ved 190 C (varmluftsoven 175 C).Hvis du bruger alm. ovn skal du bage en plade af gangen. De er færdige når de er mørkegyldne i farven.