print Energifordeling pr portion

Nem Nigellapesto med mandel

Af Majbritt L Engell, Netslank 126 kcal pr portion (17g)

Varer til 16 portion

Ingredienser til 16 portion

100 g mandler
2 spsk. nigellafrø (jomfru i det grønne)
1 stor håndfuld basilikum, timian, løvstikke eller persille
1 økologisk citron
1 fed hvidløg (kan undlades)
2 dl olivenolie evt med citronsmag
1/2-1 tsk salt
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk karry

Fremgangsmåde

Hak mandlerne groft og rist dem og nigellafrø på en tør pande, til de begynder at ryge – ca. 4 min. Ryst undervejs, og lad dem køle helt af på en tallerken.Hak persillen fint, riv citronskallen, og pres saften fra citronen. Pres eller riv hvidløget fint, og bland det hele sammen med olie. Drys krydderier og lidt salt i pestoen. Rør rundt.