Varer til 1 portion
Ingredienser til 1 portion
• 1 æg
• 1-2 æggehvider (kan udelades)
• 1⁄2 dl mælk
• 1 knsp. salt
• 1 knsp. stødt muskat
• 2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 1 håndfuld friske urter, f.eks. dild, persille, løvstikke mv.
• Evt. 1 håndfuld friske grøntsager i sæson, f.eks. tomat, asparges, fintsnittet blomkål eller revet gulerod
• 1 skive rugbrød a 50 g eller 1 bolle (se opskrift side 106)
• 1 tsk. hjemmelavet nøddecreme (se opskrift side 64), kan erstattes med peanutbutter
Væske:
• 1 stort glas vand
• 1 krus kaffe eller te
Fremgangsmåde
Pisk æg, æggehvider og mælk sammen i en skål. Tilsæt salt og stødt mus- kat. Kom godt med olie på en pande, og varm olien op. Fordel æggemassen på panden. Lad den sætte sig, og skru så ned for varmen. Løsn æggemas- sen i kanten. Vend omeletten, og lad den stege færdig på den anden side, ca. 1-2 minutter. Top med friske grøntsager. Server rugbrød eller bolle med nøddecreme til.
Hartvig og Engell anbefaler: Du kan med fordel riste grøntsagerne lidt på en pande inden servering. Hvis du gerne vil undgå rugbrød, fordi du spiser glutenfrit, kan du med fordel riste 100 g forkogte kikærter eller andre bælgfrugter på en pande i olie og servere nøddecreme til.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Seneste kommentarer