print Energifordeling pr stk

Pandekager med kardemomme og appelsinskal

Af Majbritt L Engell, Netslank 151 kcal pr stk (96g)

Varer til 6 stk

Ingredienser til 6 stk

4 æg
250 g hytteost
1 økologisk appelsin, fintrevet skal
1⁄2 tsk. kardemomme
1 tsk. salt
15 g loppefrøskaller
2-3 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. smør
lidt spiselige blomster, fx violer eller andre spiselige blomster

Fremgangsmåde

Del æggeblommer og æggehvider i to skåle. Blend hytteost og æggeblommer med en stavblender. Pisk ægge- hviderne stive. Rør appelsinskal, kardemomme, salt og loppefrøskaller i dejen, og vend æggehviderne i. Varm lidt smør og olie op på en stor pande. Fordel klatter af pandekagedej så du får 6 tykke pandekager. Steg dem 3-4 minutter på hver side. Server med spiselige blomster og revet appelsinskal.

Kulhydrat pr. pandekage: 4 g Protein pr. pandekage: 11 g