print Energifordeling pr portion

Porresuppe med blomkål og fjerkræ

Af Hartvig & Engell 347 kcal pr portion (425g)

Varer til 1 portion

Ingredienser til 1 portion

• 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
• 1 fed hvidløg, finthakket
• 1⁄2 tsk. chilipulver
• 1 tsk. karry
• 1 knsp. stødt muskatnød eller friskrevet
• 1 porre, skåret i skiver
• 100 g blomkål, skåret i buketter
• 3 dl vand
• Evt. 1 stor håndfuld frisk persille eller koriander
• Lidt salt og peber
• Pynt: lidt frisk basilikum, grøn eller lilla, grofthakket

Tilbehør:
• 150 g forstegt kylling, skåret i mindre stykker
• 25 g skyr

Fremgangsmåde

Svits hvidløg i olie. Tilsæt krydderier, porre, blomkål og vand. Lad det simre i ca. 30 minutter under låg. Tilsæt friske urter til suppen, og blend den med en stavblender. Du kan vælge at blende suppen jævn og fin i konsistensen eller grov, så der er lidt bid i den. Smag til med salt og peber. Serveres toppet med forstegt kylling og skyr.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost