Varer til 2 portioner
Ingredienser til 2 portioner
• 250 g gulerødder, delt i kvarte på langs
• 250 g pastinakker, delt i kvarte på langs
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 200 g røde linser, forkogte
• Saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
• 1 stor håndfuld friske urter, f.eks. dild eller persille, kan erstattes med finthakket grønkål eller palmekål
• 20 g parmesan, revet i flager
• Salt og peber
Tilbehør:
• Oliven og hjemmelavet hummus (se opskrift side 84)
Fremgangsmåde
Indstil ovnen på 180 grader varmluft. Kom gulerod og pastinak i et ildfast fad med bagepapir. Vend det i olivenolie. Drys med salt og peber. Lad rodfrugterne bage i ovnen ca. 35-45 minutter. Lad rodfrugterne køle lidt af. Vend dem sammen med forkogte linser, citronsaft og -skal samt friske urter. Anret det på et fad eller i skåle. Top med parmesan og salt og peber. Server oliven og hummus til.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Opskrift af
Seneste kommentarer